. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Arhīvs >> LVA apmeklē Latvijas Universitātes Vēstures specialitātes 3. kursa studenti

Arhīvs ir vēstures māja, tāpēc esam gandarīti, ka par arhīva dokumentiem aizvien lielāku interesi izrāda topošie vēsturnieki.

2006. gada 3. martā Latvijas Valsts arhīvu apmeklēja Latvijas Universitātes Vēstures specialitātes 3. kursa studenti pasniedzēja Jāņa Kerusa un doktoranta Ritvara Jansona vadībā.

Sabiedrisko attiecību un dokumentu popularizācijas daļas vadītājas vietniece Iveta Šķiņķe vispirms studentus iepazīstināja ar mūsu arhīva mājas lapu un pastāstīja par arhīviem Latvijā – par tajos uzkrātajiem dokumentiem, dokumentu hronoloģiju un par arhīvu vietu sabiedrībā.

Kopā paskatījām, kā arhīva mājas lapā var meklēt informāciju par LVA esošajiem fondiem un lietām, kā izskatās virtuālās izstādes un dokumentu publikācijas. Ar arhīva izdotajiem dokumentu krājumiem studenti varēja iepazīties arī apskatot nelielo izdevumu izstādi mūsu apspriežu telpā. Studentiem bija iespēja apskatīt arī leģionāru pases, ko arhīvs saņēmis no Daugavas Vanagu organizācijas un kuras šobrīd tiek sakārtotas un aprakstītas.

Tomēr studentu arhīva apmeklējuma galvenais uzdevums bija iepazīties ar bijušās Valsts drošības komitejas dokumentiem un doktoranta Ritvara Jansona vadībā strādāt ar krimināllietām, salīdzinot tās ar mutvārdu liecībām. Tāpēc pirms arhīva glabātuves apmeklējuma Kurzemes prospektā, skatījām prezentācijas materiālā un kopīgi diskutējām par Latvijas Valsts arhīvā esošajām kartotēkām par represiju tēmu.

Sabiedrisko attiecību un dokumentu popularizācijas daļas
vadītāja vietniece I.Šķiņķe



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv