. .
  Par mums
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Arhīva dokumenti >> Meklēšana datubāzē >> Pamācība

Meklēšana

Lai uzsāktu meklēšanu, nospiediet uz saites “Meklēšana datubāzē ”.

Meklēšanas laukā “Kur meklēt” var izvēlēties aprakstījuma vienības veidu , kur meklēt rezultātus. Vismaz vienā no pārējiem laukiem ierakstiet vienu vai vairākus meklējamos vārdus (nav būtiski lielie vai burti ar garum un mīkstinājumzīmēm) un nospiediet taustiņu 'Enter' vai uzklikšķiniet uz pogas “Meklēt”, un jūs saņemsiet rezultātus, kur vārdu daļa vai viss vārds atbilst prasītajam. Meklējumu rezultāts būs aprakstījuma vienības, kurās ir atbilstošajā laukā visi ierakstītie vārdi . Ieteikums meklēt pēc nosaukuma, jo citi lauki satur ierobežotu specifisku informāciju.

Rezultātu apskate

Meklējuma rezultātu pa aprakstījuma vienību veidiem ar iekavās norādītu atrasto vienību skaitu attēlo meklējuma rezultātu pirmajā rindā.

Atrastās aprakstījuma vienības attēlotas sarakstā, grupējot pa aprakstījuma vienību veidiem. Norādīts aprakstījuma vienības nosaukums un identitātes kods, kā arī saistītās aprakstījuma vienības veids, nosaukums un identitātes kods.

Aktivizējot aprakstījuma vienības vai saistītās aprakstījuma vienības nosaukumu, var apskatīt tuvāku informāciju par aprakstījuma vienību un tālāk apskatīt saistītās aprakstījuma vienības.

Pēc atrastā identitātes koda varat pieprasīt arhīvā skatīt sameklētās lietas/glabājamās vienības vai aprakstus/uzskaites sarakstus. Sērijas ir virtuāls veids, kā lietas sakārtotas tematiski, pēc tām Jums lasītavās neko neizsniegs, tāpēc meklējiet dziļāk un tad pieprasiet atrastās lietas. Daļai aprakstu ir pieejams digitāls formāts, kuru varat lejupielādēt apskatei. Skenētos aprakstus labāk aplūkot ar Adobe reader, jo internetpārlūkos "iebūvētās" var nedot apmierinošu attēla kvalitāti.

Meklējuma rezultātos attēlojot lietas un dokumentus ar ierobežotu pieejamību vai sensitīvu informāciju, nosaukumā parāda tikai pirmos vārdus, atlikušo tekstu aizstājot ar XXX.



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv