. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Aktualitātes >> Trimdas latviešu arhīvu un materiālās kultūras konference Mineapolē

2012. gada 12. – 14. aprīlī LNA LVA Personu fondu un ārvalstu dokumentu nodaļas vadītāja Inese Kalniņa piedalījās Trimdas latviešu arhīvu un materiālās kultūras konferencē Mineapolē (ASV) un iepazīstināja konferences dalībniekus ar Latvijas Nacionālā arhīva paveikto trimdas latviešu arhīvu materiālu saglabāšanā un arhīvu informācijas pieejamībā digitālajā laikmetā.

Konferenci rīkoja Amerikas latviešu apvienība sadarbībā ar Minesotas Universitātes Imigrācijas vēstures pētniecības centru (IHRC Immigration History Research Center) un muzeju "Latvieši Pasaulē".

Konferences mērķi izstrādāt vadlīnijas trimdas latviešu vēstures un materiālās kultūras mantojuma apzināšanai, dokumentēšanai un saglabāšanai; apmācīt latviešu organizāciju pārstāvju un sabiedriskos darbiniekus darbā ar arhīviem un materiālās kultūras materiāliem; izveidot sadarbības tīklu turpmākam darbam trimdas latviešu sabiedriskās darbības un pieredzes dokumentēšanas un saglabāšanas jomā.

Konferences pirmajā dienā notika 60 dalībnieku iepazīšanās ar institucionālajiem partneriem un kolēģiem dažādām valstīm un vairāk kā desmit ASV pavalstīm, otrajā dienā latviešu kopienas pārstāvji piedalījās praktiskās apmācībās darbā ar arhīvu un materiālās kultūras liecību materiāliem, trešajā dienā pārrunāja digitālizācijas jautājumus.


Minesotas Universitātes Elmer L. Anderson bibliotēkas ēka


Imigrācijas vēstures pētniecības centra programmas direktore Haven Hawley, Latviešu evanģeliski luteriskās baznīcas Amerikā (LELBA) pārstāvji Aina Pulins un Juris Pulins, māksliniece Marija Skutāns Netz un Latvijas vēstniecības Vašingtonā padomnieks Jurijs Pogrebņaks


Studente iepazīstina ar dokumentu sakārtošanas principiem Imigrācijas vēstures pētniecības centrā


Minesotas Universitātes arhīvu un bibliotēku glabātavas


Minesotas Universitātes arhīvu un bibliotēku glabātavas


Konferences dalībnieki 14. aprīlī Minesotas Universitātes Elmer L. Anderson bibliotēkā

 

Amerikas latviešu apvienība http://www.alausa.org/lv/

IHRC Immigration History Research Center http://www.ihrc.umn.edu/

Muzejs "Latvieši Pasaulē" http://www.lapamuzejs.lv/index.php?lang=LAT



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv