. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Arhīvs >> LVA apmeklē Jelgavas Valsts ģimnāzijas 10.c klases skolēni

20. februārī projektu nedēļas ietvaros Latvijas Valsts arhīvu apmeklēja Jelgavas Valsts ģimnāzijas 10.c klases skolēni.

Sabiedrisko attiecību un dokumentu popularizācijas daļas vadītājas vietniece Iveta Šķiņķe sarunā ar skolēniem noskaidroja gan viņu priekšstatus par arhīvu un dokumentiem, gan pastāstīja, kas ir arhīvs un kā arhīvs funkcionē, kas ir dokuments un kādi dokumenti glabājas arhīvā.

Saglabāšanas daļas vadītāja Benita Alksne skolēniem pastāstīja un ekskursijas laikā uzskatāmi parādīja, kā dokumenti arhīvā tiek pieņemti, kā tie tiek glabāti un saglabāti, cik daudzveidīgi tie ir.

Pēc pārskata nodarbības un ekskursijas pa arhīvu, skolēni Ivetas Šķiņķes vadībā praktiski pastrādāja ar arhīvu dokumentiem. Tā kā projektu nedēļas ietvaros bija vēlme iepazīties ar dokumentiem par skolas vēsturi, tad jau iepriekš tika atlasītas lietas no Izglītības ministrijas fonda par Jelgavas skolām. Skolēnu uzdevums bija izskatīt lietu, sameklēt viņuprāt svarīgu vai interesantu dokumentu vai dokumenta fragmentu par savu skolu, raksturot šo dokumentu un iemācīties pierakstīt izmantotā dokumenta atsauci.

Arhīva darbinieki būtu gandarīti, ja pēc arhīva apmeklējuma skolēniem rastos priekšstats gan par arhīvu un tā nozīmi kultūras mantojuma saglabāšanā, gan pirmās nelielās iemaņas darbā ar arhīva dokumentiem.

Sabiedrisko attiecību un dokumentu popularizācijas daļas
vadītāja vietniece I.Šķiņķe



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv