. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Aktualitātes >> 1941.gada 14.jūnija deportācijas Cēsu un Madonas apriņķos

23. augustā Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atvērta Latvijas Nacionālā arhīva Cēsu zonālā valsts arhīva un Latvijas Valsts arhīva kopīgi veidotā virtuālā izstāde „1941.gada 14.jūnija deportācijas Cēsu un Madonas apriņķos”.

Pasākumā par vēstures notikumiem, kas bija priekšnoteikumi 14. jūnija deportācijai, runāja muzeja vadošais pētnieks Indulis Zvirgzdiņš, par deportāciju tēmas izpēti Latvijas Valsts arhīvā un projektu „Aizvestie” stāstīja LVA projekta vadītāja Iveta Šķiņķe, ar virtuālo izstādi klātesošos iepazīstināja izstādes veidotājs Guntis Švītiņs. Turpmākā pasākuma gaitā izstādē izmantoto atmiņu autorus Benitu Kalniņu un Anitu Stangaini uzrunāja un atmiņu sarunu vadīja izstādes idejas autore, koordinatore un atmiņu publikācijas sagatavotāja Cēsu arhīva kolēģe Anda Opoļska.

Izstādes iecere ir parādīt 1941. gada 14. jūnija deportāciju Latvijas apriņķa kontekstā, izmantojot konkrētu apriņķa cilvēku arhīva lietu dokumentus un atmiņas. Šobrīd esam sagatavojuši par diviem apriņķiem – Cēsu un Madonas, bet mērķis ir – iesaistīt pārējo arhīvu kolēģus un piepildīt ar informāciju arī pārējo apriņķu sadaļas.

Foto: Ilze Gaujēna un Guntis Švītiņš



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv