. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Arhīvs >> Diskusija

 

Apaļā galda diskusija
"Padomju režīma represiju datu izpēte, apstrāde un izvērtēšana. Avotu, terminoloģijas problēmas"

Diskusija notika ar Valdības komisijas PSRS okupācijas nodarīto zaudējumu aprēķināšanai atbalstu 11. decembrī Latvijas Valsts arhīvā. Tās mērķis bija kopā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem dalīties pieredzē par paveikto represiju tēmas izpētē, iepazīstinot ar padomju režīma represiju izpētes projektiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Kopīgajā sarunā piedalījās Tartu Universitātes pasniedzēji prof. Aadu Musts un Aigi Rahi-Tamm, Igaunijas S-centra pārstāvji Meelis Maripuu, Toomas Hiio un Meelis Saueauk, Lietuvas Genocīda un pretošanās kustības izpētes centra pārstāvji Arvydas Anušauskas un Birute Burauskaite, Latvijas Okupācijas muzeja direktore Gundega Michele.

Latvijas Valsts arhīvu pārstāvēja projekta „Aizvestie” darba grupa – Andra Āboliņa, Aija Kalnciema, Zigmunds Kārkliņš, Jānis Riekstiņš, Iveta Šķiņķe un Ivars Zemļanskis. Diskusiju vadīja arhīva direktore Daina Kļaviņa.

Apaļā galda diskusijā piedalījās arī Valdības komisijas vadītājs Edmunds Stankēvičs un komisijas pārstāvji Ruta Pazdere, Henrihs Strods, Indulis Zālīte, Vēstures institūta kolēģes Irēne Šneidere un Rudīte Vīksne, Totalitārisma seku dokumentēšanas centra pētnieks Ritvars Jansons, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra vadītājs Artis Freibergs, LR Ģenerālprokuratūras Reabilitācijas un specdienestu prokuratūras virsprokurore Iveta Mētele.

Diskusijas ietvaros analizējām datu bāzu veidošanas problēmas un datu apstrādes metodes, diskutējām par represiju terminiem, to skaidrojumiem un adekvātu tulkojumu angļu valodā, kā arī dalījāmies pieredzē par tēmas izpētē izmantotajiem avotiem un avotu grupām.

 

Sabiedrisko attiecību un dokumentu popularizācijas daļas vadītājas vietniece
Iveta Šķiņķe


Apaļā galda diskusiju atklāj Latvijas Valsts arhīva direktore Daina Kļaviņa

 
 

Igaunijas kolēģi - no kreisās Toomas Hiio, Meelis Saueauk, Meelis Maripuu,
Aigi Rahi-Tamm un Aadu Musts
 
 

Diskusijas laikā – no kreisās – LVA direktores padomnieks Ivars Zemļanskis, Valdības komisijas locekle Ruta Pazdere un Lietuvas Genocīda un pretošanās kustības izpētes centra darbinieki Arvydas Anušauskas un Birute Burauskaite
 


Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv