. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Aktualitātes >> LVA izstāde Viļņā

21. augustā Viļņā, Genocīda un pretošanās kustības izpētes centra memoriālā kompleksa Tuskulenu „Miera parks” izstāžu zālē tika atklāta Latvijas Valsts arhīva ceļojošā izstāde „Prāgas pavasara un Hartas 77atskaņas Latvijā / Baltijā”.

Viļņā šajās dienās noris vairāki pasākumi, kas saistīti gan ar 70. gadadienu, kopš tika parakstīts Molotova-Ribentropa pakts, pasākumi, kas veltīti Lietuvas nacionālo partizānu piemiņu, kā arī Baltijas ceļa 20. gadadienai. www.genocid.lt

Izstādes atklāšanā piedalījās Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Pasākumu atklāja Lietuvas Genocīda un pretošanās kustības izpētes centra ģenerāldirektore Birute Burauskaite, uzrunu lietuviešu valodā teica Latvijas vēstnieks Lietuvas Republikā Hardijs Baumanis. Latvijas vēstniece Čehijas Republikā Argita Daudze, kura ir viena no izstādes iniciatorēm un sniegusi lielu atbalstu tās eksponēšanā Čehijas Republikā, sniedza izsmeļošu ieskatu izstādes saturā, kā arī kopā ar izstādes autoru Ritvaru Jansonu ar ekspozīciju iepazīstināja Lietuva prezidenti Daļu Grībauskaiti.

Izstādes atklāšanā piedalījās Čehijas vēstnieks Lietuvā Aloizs Buhta. Lietuvas disidenti, kas piedalījās Baltijas hartas parakstīšanā, Genocīda upuru muzeja darbinieki, kā arī interesenti. Ar izstādi iepazinās arī bijušais Genocīda un pretošanās kustības izpētes centra departamenta direktors, Latvijas vēsturniekiem labi pazīstamais pētnieks Arvīds Anušausks, kurš šobrīd ir Lietuvas Seima deputāts.

Latvijas Valsts arhīvu pārstāvēja izstādes autori Ritvars Jansons, Iveta Šķiņķe un izstādes mākslinieks Guntis Švītiņš. Pasākumā piedalījās laikraksta „Latvijas Avīzes” žurnāliste Ināra Mūrniece.


Genocīda un pretošanās kustības izpētes centra memoriāla kompleksa Tuskulenu „Miera parks” izstāžu zāle.


LVA speciālisti Iveta Šķiņķe un Guntis Švītiņš pirms izstādes atklāšanas.


Lietuvas TV un ziņu dienesti informēja par izstādes norisi.



Izstādes svinīgā atklāšana.
No kreisās: 1. Lietuvas Republikas prezidente Daļa Grībauskaite, 2. Latvijas vēstnieks Lietuvas Republikā Hardijs Baumanis, 3. Čehijas vēstnieks Lietuvas republikā Aloizs Buhta.
No labās: 1. Latvijas vēstniece Čehijas Republikā Argita Daudze.



Latvijas vēstniece Argita Daudze un izstādes autors Ritvars Jansons iepazīstina Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti ar izstādi.




Iveta Šķiņķe sarunājas ar Genocīda upuru muzeja direktoru Eugeniju Peikšteni.




Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un Lietuvas Genocīda un pretošanās kustības izpētes centra ģenerāldirektore Birute Burauskaite (1. no labās) pēc izstādes apskates atstāj zāli.


Memoriālā kompleksa Tuskulenu „Miera parks” kolumbārija ārskats.


Memoriālā kompleksa Tuskulenu „Miera parks” kolumbārija iekšskats.


Viļņas vecpilsēta.

Foto: Guntis Švītiņš



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv